Peterkreativ – samlade länkar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Hej! Du har förmodligen hittat hit via TikTok. Här samlar jag lite olika länkar och tipsar om grejer. Sidan uppdateras löpande.


Min Instagram

@investpassion


Bästa banken för fonder

SAVR är en uppstickare på marknaden för fonder. Hos SAVR kan du köpa många av de mest populära fonderna, men till en lägre avgift. Sparar du på lång sikt kan du spara många tusenlappar på att inte betala för mycket i fondavgifter!

Här är några exempel på populära fonder som är billigare hos SAVR:

FondHos AvanzaHos SAVR
TIN Ny Teknik1,59%1,07%
Swedbank Robur Ny Teknik1,34%1,02%
Öhman Global Growth2,05%1,24%

Själv har jag flyttat mitt sparande i TIN Ny Teknik till SAVR. Värt att veta är att SAVR har en plattformsavgift på 0,09%. Därför bör du inte ha en massa pengar på kontot som du inte har investerat. Kontot bör endast användas för fondsparande. Här kan du registrera dig och öppna ett investeringssparkonto hos SAVR!


Boktips

Här kommer några böcker som jag har läst och verkligen rekommenderar.

Crush it – Gary Vaynerchuk

Den här boken släpptes 2009, men det är sjukt hur aktuell den är än idag. Den handlar om hur du kan följa dina drömmar och bygga en karriär på något du älskar. Hur du kan använda sociala medier och bygga ett varumärke med mera. Fantastisk bok som inspirerat mig enormt mycket. Varmt rekommenderad.

Finns även som ljudbok med Gary V själv som läser den. Min varmaste rekommendation. Om du är ny kund hos BookBeat kan du lyssna på den gratis de första 14 dagarna. Kolla in erbjudandet här!


Vägen till din första miljon – Tobias Schildfat

Den första finansboken jag läste. Om du inte har kommit igång och börjat investera än, är den här boken riktigt grym inspiration. Den visar att vem som helst med ett vanligt jobb och tålamod, kan bygga upp en förmögenhet och bli miljonär. Lättläst, kort bok som motiverar att börja spara och investera.


Börspsykologi – Cristofer Andersson

Den här boken är en lättläst men mycket matnyttig genomgång av psykologin du upplever när du ska investera på börsen. Vi kan inte alltid kontrollera våra instinkter och känslor. Men vi kan lära oss att känna igen olika psykologiska fällor och bättre förhålla oss till dem. Boken är nyttig både för dig som investerar, men ger även kunskap som du kommer ha nytta av i övriga livet med. Högst läsvärd bok!


Investeraren: Allt du behöver veta om finansmarknaden – Jonas Bernhardsson

Den här boken är som en komplett genomgång av alla delar av finansmarknaden. Där får du lära dig om allt ifrån aktiemarknaden, till råvaror och optioner. Den tar upp saker som fundamental- och teknisk analys och mycket mer. Dessutom är den fylld med intressanta fakta om ekonomi och börsen. Hyfsat lättläst, men tjock och matnyttig. Ett måste i bokhyllan om du är intresserad av investeringar!


Investera som mästarna – Jonas Bernhardsson

Riktigt kul och lärorik bok. Den innehåller en kort biografi av 17 olika berömda investerare eller spekulanter. Den beskriver deras olika investeringsstilar och filosofier. Det finns mycket att lära av att se hur olika historiska mästare tänkte när de analyserade sina investeringar. Dessutom är det oerhört kul att läsa om deras livsöden och fantastiska liv. Kul och lättsmält bok som borde tilltala dig som gillar aktier och börsen!