Tjäna pengar på enkäter och kundundersökningar 2024: Extra inkomst online


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett av de allra enklaste sätten att tjäna lite extra pengar på nätet är förmodligen via enkäter. Det är viktigt att förstå att det inte kommer generera några stora pengar, men är väl värt att prova för att få in lite enkla slantar.

Det krävs ingenting för att komma igång och är helt gratis att testa. Här går vi igenom några sätt att tjäna pengar genom enkäter och kundundersökningar!

Tjäna extra pengar online på betalda enkäter

Vilket är bästa stället att tjäna pengar på enkäter och kundundersökningar?

De 4 främsta sidor som vi rekommenderar är följande:

MonosurveysBrett utbud av undersökningar, låg nivå för ubetalningar.

Monosurveys logo

Surveoo är en av de mer välkända och populära plattformarna. Enkel registrering och smidig att komma igång med.

Surveoo Logo

ÅsiktstorgetSmidigt att bli medlem, tjäna cash och presentkort.

Åsiktstorget betalda undersökningar

Prime Opinion – Vissa undersökningar hos Prime Opinion ger bra betalt och du kan ta ut pengar redan vid 54 kronor.

Prime Opinion Logo

Det finns även fler sidor där du kan göra betalda undersökningar. Vissa vill inte rekommendera av olika anledningar, du kan läsa mer om alla olika sajter längre ner i den här artikeln.

11 hemsidor där du kan tjäna pengar på betalda enkäter

Här är en närmare titt på hela 11 olika sajter som erbjuder betalda kundundersökningar. Samtliga är gratis att testa.

Ett tips är att registrera dig hos flera, för att få ett lite snabbare flöde av erbjudanden att välja mellan. Det kostar inget, och ökar chansen att komma med i en betald undersökning.

SurveyLama

SurveyLama Logo

Surveylama erbjuder en möjlighet att tjäna pengar hemifrån genom att fylla i betalda onlineenkäter. Användare kan tjäna upp till 100 kr per enkät och potentiellt upp till 3000 kr per månad.

För varje genomförd undersökning tilldelas användare poäng, kallade LamaPoints, som kan omvandlas till pengar eller belöningar som Amazon-presentkort och Paypal-överföringar.

Registreringen är gratis och öppen för personer som är 18 år eller äldre. Användare uppmanas att delta i flera undersökningar för att öka sina intjäningar och har möjlighet att tjäna bonusar genom regelbundet deltagande.

Surveylama drivs av Globee Media, ett franskt företag inom digital media som specialiserar sig på att skapa och hantera plattformar för onlineundersökningar.

Globee Media fokuserar på att erbjuda användarvänliga lösningar för att tjäna och samla in data genom betalda undersökningar, där de samarbetar med företag och organisationer för att samla in värdefull konsumentinformation.


Surveoo

Surveoo Logo

Surveoo är en framstående plattform som erbjuder betalda onlineundersökningar, med verksamhet i 115 länder och över 8 miljoner registrerade användare.

De specialiserar sig på att tillhandahålla högkvalitativa undersökningar från välrenommerade varumärken och garanterar att deltagarnas data aldrig överförs till tredje part. Genom Surveoo kan användare tjäna upp till 8€ per undersökning och välja att få utbetalningar via PayPal, Amazon-presentkort, eller banköverföring.

Registreringsprocessen är snabb och enkel, vilket möjliggör för medlemmar att snabbt börja tjäna pengar.

Surveoo lovar en problemfri erfarenhet med sina noggrant kontrollerade partners och säkerställer att endast de bästa undersökningarna väljs ut för sina användare. För mer information, besök deras hemsida på Surveoo.


Prime Opinion

Prime Opinion Logo

Prime Opinion erbjuder en användarvänlig plattform där medlemmar kan tjäna pengar genom att delta i betalda undersökningar. Registreringsprocessen är enkel och kostnadsfri, och nya användare välkomnas med en bonus på upp till 54 kronor.

Prime Opinion skiljer sig från andra undersökningsplattformar genom att erbjuda en generös betalningsstruktur, där medlemmarna kan tjäna upp till 54 kronor per undersökning. Det finns ett brett utbud av undersökningar tillgängliga, vilket ger användarna möjlighet att välja ämnen som intresserar dem mest.

En av de stora fördelarna med Prime Opinion är den låga utbetalningströskeln. Användarna kan begära uttag redan när de har tjänat 54 kronor, vilket är möjligt att uppnå redan under den första användardagen.

Utbetalningar kan göras direkt till PayPal eller genom ett stort urval av presentkort, vilket ger flexibilitet för användarna att välja den utbetalningsmetod som passar dem bäst.

För att maximera inkomsten på Prime Opinion, är det viktigt att användarna är noggranna och ärliga i sina svar. Plattformen värderar kvaliteten på svaren högt och de som inte uppfyller kvalitetskraven riskerar att bli bortsorterade från framtida undersökningar.

Genom att regelbundet delta i undersökningar och ge genomtänkta svar kan användarna snabbt se en ökning i sina intjänade belöningar. Prime Opinion är inte ett heltidsjobb, men det kan ge en trevlig extrainkomst för de som är villiga att investera lite tid och åsikt i processen.


Kundpanel

Kundpanel Logo

Kundpanel.se är en plattform där användare kan tjäna pengar eller få presentkort genom att delta i betalda undersökningar. Det är gratis att delta, och användarna väljer själva vilka undersökningar de vill svara på.

Belöningen beror på undersökningens längd och kan variera mellan 3 och 40 kronor eller mer. Plattformen är utvecklad i samarbete med Cint AB och erbjuder utbetalningar via PayPal, presentkort, eller donationer till välgörenhet.

Det är ett flexibelt sätt för personer att påverka framtida produkter och tjänster samtidigt som de tjänar extra pengar. Det passar för alla som vill bidra med sin åsikt och tjäna lite extra. Läs mer hos Kundpanel.


LifePoints

Lifepoints Logo

LifePoints erbjuder en plattform där medlemmars åsikter formar framtida produkter och tjänster, samtidigt som de tjänar belöningar som presentkort.

Genom att delta i undersökningar kan medlemmar påverka och tjäna LifePoints, vilka kan lösas in mot e-presentkort eller PayPal-kredit. LifePoints har en global gemenskap på över 5 miljoner medlemmar från över 40 länder, och engagerar dem i spel, tävlingar och giveaways.

Registreringen är enkel, och nya medlemmar välkomnas med 10 LifePoints för att komma igång. För mer detaljer, besök LifePoints.


YouGov

YouGov Logo

YouGov är en stor internationell aktör inom olika typer av undersökningar. De är bland annat kända för att ha bidragit med en del politiska undersökningar inför svenska riksdagsval. Även om företaget är baserat i Storbritannien, har den en svensk filial, i form av ett aktiebolag i Sverige, YouGov Sweden AB.

På YouGov finns många möjligheter att tjäna pengar och även vinna priser om du deltar i vissa tävlingar och så vidare. Det varierar ganska mycket hur många möjligheter du får, eftersom de oftast riktar in sig på vissa demografiska grupper. Ibland kan till exempel extra mycket jobb gå till unga män i Stockholmsregionen, medan man vid andra tillfällen letar efter äldre personer på landsbygden.

Det är hur som helst väldigt smidigt att signa upp och prova på YouGov. När du kommer till deras hemsida klickar på du på Start. Därefter får du svara på en handfull korta frågor som ringar in vem du är. Sedan anger du din e-post. Följ instruktionerna där och sedan är du igång!


Monosurveys

Monosurveys logo

Monosurveys är ett annat alternativ där du kan tjäna lite extrapengar genom att delta i betalda undersökningar. Det är helt gratis och går snabbt att registrera sig. Du behöver bara komma upp i 10 euro för att kunna få ut det du har tjänat in, vilket är mycket positivt.

En annan positiv aspekt hos Monosurveys, är det breda utbudet av undersökningar de erbjuder. De har som mål att ha det mest kompletta utbudet av enkäter och andra marknadsundersökningar som du kan anmäla dig till. Ditt deltagande är anonymt, och du hjälper företag med viktig information, som du även får betalt för.

Hos Monosurveys tar en undersökning oftast omkring 5-20 minuter att genomföra, och betalar från cirka 0,40 till 4 euro per gång. Förutom online-enkäter finns möjlighet att ställa upp på undersökningar via telefon eller SMS. Du får veta på förhand ungefär hur lång en undersökning är, innan du väljer om du vill delta.

Monosurveys drivs av ett seriöst finskt marknadsundersökningsföretag som heter Liidimedia. Det kostar som sagt inget att testa, och går snabbt och enkelt att registrera sig och anmäla sitt intresse. Se om Monosurveys är något för dig!


Åsiktstorget

Åsiktstorget betalda undersökningar

Åsiktstorget är en annan plattform där svenskar kan vara med i olika betalda undersökningar och tjäna extrapengar. De erbjuder både betalningar direkt till ditt PayPal-konto, eller presentkort hos stora kända företag som H&M eller Åhléns.

När du blivit medlem hos Åsiktstorget får du sedan erbjudanden via e-post om nya undersökningar att vara med i. Det varierar hur bra de betalar och hur omfattande de är, men vanligtvis tar de runt 10-15 minuter att göra.

En vanlig kritik mot Åsiktstorget är att det stundtals kan vara svårt att komma med i några undersökningar. Men detta beror delvis på din profil och hur ofta du är en lämplig kandidat, samt hur snabbt du kan agera på erbjudandena. Ibland kan det gå väldigt snabbt från att mejlet kommer, tills de fått in tillräckligt med respondenter.

Det bästa sättet att se om denna plattform passar dig, är genom att prova Åsiktstorget själv. Det kostar inget att registrera sig och de har flera fina belöningar som du kan få för besväret.


Norstatpanel

Norstat Panel

Norstat är en av de ledande plattformarna i Europa, när det gäller marknadsundersökningar. Företaget har funnits sedan 1997 och har på senare tid blivit alltmer populärt även här i Sverige. Här i landet finns över 95 000 medlemmar som svarar på undersökningar!

Norstat sticker ut genom att ha en av de mest moderna plattformarna för personer som vill vara med och tjäna pengar på betalda undersökningar.

När du blir medlem hos Norstat kommer du att få erbjudanden via e-post om att vara med i betalda undersökningar och du väljer själv hur ofta eller vilka du vill vara med på. De har även en plattform där du kan välja att vara med i gruppdiskussioner och djupintervjuer kring företag och deras produkter. Dessa kan ge ganska stora belöningar på hundratals kronor, eller till och med någon tusenlapp.

De vanliga enkäterna ger poäng som du sedan använder för att få olika presentkort hos välkända svenska företag. Norstat är ett riktigt bra alternativ för dig som vill komma igång och tjäna en extra slant, på att vara med och besvara frågor om olika produkter och företagstjänster!


Toluna

Toluna Kundundersökningar

Toluna är en stor plattform där man samlar människor som tycker till om olika produkter och tjänster från stora och små företag. Du kan snabbt bli medlem i deras community, där du regelbundet får chansen att delta i olika undersökningar.

Vanligtvis handlar det om enkäter och frågeformulär kring ett företag, en produkt eller tjänst, som du besvarar på cirka 15-20 minuter. De vill få in en bred av synpunkter och letar ständigt efter nya deltagare.

Det finns en även en bra bredd på typer av undersökningar, med enkäter som handlar om:

  • Produkter
  • Tjänster
  • Media
  • Samhälle
  • Livvstil
  • Politik

Genom att delta i undersökningar hos Toluna får du belöningar i form av poäng. Dessa kan du sedan växla in antingen till kontanter via PayPal, eller till olika presentkort hos kända företag som Netonnet eller Zalando.

Det kostar ingenting att bli medlem hos Toluna och om du är aktiv kan det gå ganska snabbt att skrapa tillräckligt med poäng för att kamma hem en fin belöning!


Sparklubben

Sparklubben Logo

När vi tittade på möjligheterna att tjäna pengar på olika typer av undersökningar, stötte vi på Sparklubben. De har genom åren kört lite olika kampanjer där man svarar på frågor, och därmed kan vara med och tävla om presentkort eller andra priser i form av produkter.

Inför den här artikeln gjorde vi lite snabb research och tyckte det fanns ett par varningsklockor kring detta företag. Informationen i deras egna kanaler är bristfällig, så vi insåg att vi skulle behöva kolla runt lite.

När man läser recensioner kring Sparklubben och deras tävlingar, verkar ett genomgående mönster vara att företaget samlar in uppgifter från personer genom en tävling. Dessa uppgifter förmedlas sedan vidare till andra företag som kan komma och kontakta dig, till exempel för att sälja lån, olika abonnemang med mera.

När du deltar i en tävling hos Sparklubben godkänner du detta i deras användaravtal, som du ser med liten text precis innan du skickar iväg dina uppgifter.

Vi har valt att inte testa Sparklubben själva, men det kan åtminstone vara värt att ha kolla på detta, om du skulle vilja prova deras tjänst och vara med i någon av deras tävlingskampanjer.


Du kanske även vill läsa om hur du kan tjäna pengar som frilansskribent!


Hur mycket kan man tjäna på enkäter?

Som du säkert förstår varierar det en hel del, beroende på vilka typer av undersökningar du får vara med i, hur många du hinner göra och vilket företag som ligger bakom undersökningen. Generellt rör det sig om ganska små summor, från några kronor per undersökning, upp till säg 50 kronor. Betalda enkäter är med andra ord ingenting du kommer att bli rik på.

Däremot kan det vara ett trevligt sätt att skaffa sig lite gratisprylar genom presentkort och liknande. Istället för att kolla på ännu ett avsnitt av en Netflix-serie, så kan du göra nån undersökning och få betalt för mödan. När du testar runt på olika survey-sajter kommer du att få ett hum om vilka som är mest lönsamma, vilka som är enklast att göra och så vidare. Beroende på vem du är, finns också olika undersökningar som passar. Ålder, kön, yrkeserfarenhet med mera är faktorer som avgör vilka undersökningar du kommer få chans att delta i.

Det viktigaste är att du går in i det med tanken att tjäna lite extra, och inte ser det som ett regelrätt jobb. Ibland kan det till och med vara lite kul att få berätta om dina erfarenheter med olika produkter eller varumärken som du har kunskap om.

Hur gammal måste man vara för att tjäna pengar på enkäter?

För att kunna delta i betalda undersökningar behöver du vara minst 18 år gammal.


Vissa av länkarna i den här artikeln är så kallade affiliate-länkar. Här kan du läsa mer om hur det går till att tjäna pengar som affiliate!

Peter

Mitt namn är Peter. Frilansskribent, intresserad av skapande på webben i många olika former. Älskar nya utmaningar och att hela fortsätta utvecklas och lära mig nya saker.

Tidigare inlägg