Bästa WordPress-teman för affiliate 2023: Snabba teman för affiliatebloggar


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För att snabbt kunna komma igång med en hemsida eller blogg och tjäna pengar, är det oerhört bekvämt med färdiga teman i WordPress. Här är några av de bästa och mest populära teman du kan installera på din nya blogg!

Grafik som illustrerar webdesign med olika teman

Vilket tema till WordPress är bäst för att göra en affiliate hemsida?

Dessa är de främsta som jag själv använder mig av. Längre ned i artikeln kommer en längre lista där jag tar med även sådana som brukar rekommenderas av andra, även om jag inte har provat alla själv.

Favorit #1: GeneratePress

GeneratePress Logo
 • Finns en gratisversion för den som vill börja helt gratis
 • Snabbt, enkelt och avskalat
 • Går att anpassa på många sätt relativt enkelt (särskilt med premium)
 • Riktigt snyggt i kombination med GenerateBlocks

Ett av mina favoritalternativ, är det superenkla och snabba temat GeneratePress. Det är väldigt avskalat, men du kan samtidigt gör en hyfsat snygg clean site. Vill ta göra den ännu lite mer proffsig så använder du tillägget GenerateBlocks, som du kan bygga snygga infoboxar, knappar och andra designelement med.

Klockrent tema, superlätt att komma igång med. Om du är ny och bara vill prova lite så kan du köra gratistemat som funkar utmärkt. Har du råd och vill ha alla funktioner köper du premium och eventuellt lägger till GenerateBlocks.

Ett exempel på hur en simpel blogg i GenerateBlocks kan se ut, hittar du på min lilla leksajt Peterkreativ.

Ännu fler exempel kan du se på GeneratePress hemsida.


Favorit #2: Popcorn Theme

Popcorn WordPress Tema Logo
 • Snyggt tema med elegant clean blogg-stil
 • Snabbt och användarvänligt
 • Prisvärt med engångsavgift för obegränsade sajter
 • Relativt få sajter som använder

Det här är ett relativt nytt tema som jag snubblade över, efter att en SEO och affiliate-youtuber vid namn Alex Cooper, eller WP Eagle, nämnde det. Han har tagit fram temat och visar upp flera av sina sajter som han bygger med Popcorn Theme.

Det är specifikt anpassat för affiliate marketing och är ett riktigt cleant tema som kan anpassas lagom mycket för att göra en snygg och simpel blogg. De fortsätter utveckla temat och det är faktiskt riktigt snyggt enligt mig.

Det är relativt prisvärt, då du kan köpa det till en engångskostnad och sedan använda det så länge du vill, på så många sajter du vill.

Du kan se exempel på hemsidor som använder Popcorn Theme på deras hemsida.


Vad ska man tänka på när man väljer WordPress-tema för affiliatesajt?

Hemsidedesign, tema på dator, smartphone, surfplatta

När du väljer ett WordPress-tema för din affiliate-webbplats eller blogg är det viktigt att tänka på några saker. Först och främst är det viktigt att välja ett tema som du kan anpassa efter dina önskemål och behov.

Generellt är det bra med en clean hemsida utan en massa störande element som distraherar besökaren. Men du vill också kunna göra den någorlunda unik genom branding, logo, färgval, stil på knappar och andra element.

En annan viktig faktor att tänka på är hastigheten och prestandan på temat. Du vill ha en snabb och responsiv webbplats som gör att dina besökare stannar kvar och inte går till någon annan webbplats. Att den är snabb är även en rankingfaktor som spelar in när Google bedömer din hemsida.

Dessutom är det viktigt att temat är kompatibelt med de plugins och verktyg som du behöver för att driva din affiliate-webbplats eller blogg.

En annan viktig faktor är SEO-vänligheten. Du vill ha en webbplats som är sökmotoroptimerad och som rankar högt på Google. Detta kan hjälpa dig att öka trafiken till din webbplats och därmed öka dina chanser att generera intäkter.

Sist men inte minst, tänk på support och uppdateringar. Det är viktigt att välja ett tema som har tillräckligt med support och uppdateringar för att hjälpa dig att lösa eventuella problem som kan uppstå. Detta kan också hjälpa till att förbättra säkerheten och funktionaliteten på din webbplats.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja ett WordPress-tema som är anpassningsbart, snabbt, kompatibelt med plugins och verktyg, SEO-vänligt och har tillräckligt med support och uppdateringar. På så sätt kan du skapa en framgångsrik affiliate-webbplats eller blogg som ser bra ut och fungerar bra.

Generellt vill du inte ha för mycket flashiga detaljer och krusiduller. Fokus på content och länkar, lättillgänglig information för läsaren är viktigare än att imponera på dig själv med snygga detaljer.

Nedan kommer en genomgående titt på en mängd populära WordPress-teman som ofta används av bloggare och affiliate-marketers.

GeneratePress

GeneratePress Logo
Screenshot från sajt skapad i GeneratePress
Exempel på hemsida designad med GeneratePress WordPress-tema

GeneratePress är ett snabbt och anpassningsbart WordPress-tema som har blivit populärt på grund av dess flexibilitet och snabba prestanda. Jag har byggt en affiliatesajter med GeneratePress. Om jag startar en ny sajt är det ett av mina ”go-to”-teman helt klart.

Superlätt att använda, enkelt och rent utan onödigt krafs. Med andra ord perfekt för en simpel affiliateblogg, där du vill kunna publicera text, bild och länkar.

Ett utmärkt tillägg som många kombinerar med GeneratePress, är GenerateBlocks. Detta kostar pengar, men är riktigt bra om du vill kunna skapa snygga detaljer på hemsidan. Infoboxar, knappar, grafik, footers och mycket mer, ser riktigt proffsigt ut med GenerateBlocks.

Här är några fördelar och nackdelar med att använda GeneratePress:

Fördelar

Lättviktigt och snabbt: GeneratePress är känt för sin rena och lätta kod, vilket innebär att det laddar snabbt och inte bromsar ner din webbplats.

Anpassningsbar design: Temat erbjuder ett brett utbud av anpassningsalternativ, inklusive layoutalternativ, färgscheman, typografi och mer. Du kan enkelt anpassa temat efter din varumärkesstil och skapa en unik webbplats.

SEO-vänligt: Temat är byggt med bästa praxis för SEO i åtanke och kan optimeras för sökmotorer.

Kompatibelt med populära tillägg: GeneratePress är kompatibelt med många populära WordPress-tillägg, såsom WooCommerce, Yoast SEO med mera.

Utmärkt support: Utvecklarna av GeneratePress tillhandahåller utmärkt support till sina användare, med en dedikerad supportforum och dokumentation.

Gratis och premiumversioner: GeneratePress finns tillgängligt i både en gratis och premiumversion, vilket gör att användarna kan testa temat innan de köper det.

Nackdelar

Begränsade designalternativ i gratisversionen: Medan den gratis versionen av GeneratePress erbjuder ett utbud av anpassningsalternativ, erbjuder den inte lika mycket flexibilitet som premiumversionen.

Vissa anpassningsalternativ kräver kodningskunskaper: För att helt anpassa temat kräver vissa alternativ kunskaper i HTML, CSS och PHP. Jag brukar dock inte göra detta, och du kan justera mycket utseendemässigt utan det.

Begränsat stöd för sidbyggare i gratisversionen: Den gratis versionen av GeneratePress erbjuder inte lika mycket stöd för sidbyggare som premiumversionen.

Begränsade demowebbplatser i gratisversionen: Den gratis versionen av GeneratePress inkluderar endast ett begränsat antal förbyggda demowebbplatser jämfört med premiumversionen.

Sammanfattningsvis är GeneratePress ett mycket anpassningsbart och snabbt WordPress-tema som erbjuder många fördelar för webbplatsägare och utvecklare. Medan den gratis versionen har vissa begränsningar, erbjuder premiumversionen ännu fler anpassningsalternativ och support, vilket gör det värt att investera i för de som vill skapa en professionell webbplats.


Popcorn Theme

Popcorn WordPress Tema Logo
Screenshot exempel Popcorn Theme tema
Exempel på hemsida med Popcorn Theme.

Popcorn Theme är en WordPress-tema som främst utvecklades av Alex Cooper, också känd som WP Eagle, en affiliate-marknadsförare och YouTuber. Temat är byggt specifikt för affiliate-marknadsförare och niche webbplatsägare, med en rad funktioner och integrationer som gör det enkelt att skapa kompatibla, intäktsbringande webbplatser.

Det är designat med hastighet och prestanda i åtanke och har en ”innehållsförst” -approach, med inbyggda grundläggande funktioner som ansvarsfriskrivningar, produktlådor och enkel integration med annonsnätverk, inklusive Ezoic.

Popcorn Theme är lätt att använda och anpassa, utan överdrivna inställningssidor eller alternativ, och det inkluderar Gutenberg-block och -mönster för att skapa engagerande och vackert innehåll.

Sammanfattningsvis är Popcorn Theme en snabb, flexibel och fullt utrustad WordPress-tema som är idealisk för dem som vill skapa en framgångsrik affiliate-marknadsföring eller nischwebbplats.

Här är en lista över för- och nackdelar med Popcorn Theme:

Fördelar

 • Innehållsfokuserad design med inbyggda funktioner som gör det lätt att visa upp affiliateprodukter
 • Lättanvänd och anpassningsbar utan komplicerade inställningar
 • Designad med hastighet och prestanda i åtanke, utan behov av extra plugins
 • Inbyggda funktioner för att hålla sig i linje med regler för affiliate-marknadsföring
 • Gutenberg-block och -mönster för att enkelt skapa engagerande och vackert innehåll

Nackdelar

 • Temat är specifikt utformat för affiliate-marknadsföring och nischwebbplatser, så det kanske inte passar alla användares behov.
 • Utvecklingen och supporten av temat kan vara begränsad, eftersom det är skapat av en individuell utvecklare snarare än ett större företag med flera utvecklare.

Acabado

Acabado WordPress Tema Logo

Lite pliktskyldigt måste jag ha med Acabado här, eftersom just den här sajten Contentskribent, använder detta WordPress-tema. Det är ett helt ok tema, särskilt för bloggar och affiliatesajter.

Acabado har dock vissa brister, främst att det i princip inte har något supportteam som tar hand om det, och att det kan orsaka problem med vissa plug-ins, strula vid uppdateringar och ibland hamna i bråk med SEO-verktyg och Googles analysverktyg.

Överlag är jag dock faktiskt ganska nöjd med temat och har använt det i flera år. Men det är lite hatkärlek och jag har lärt mig jobba med bristerna helt enkelt.

Acabado WordPress-temat är ett populärt tema som är gjort för bloggare och affiliate-marknadsförare. Det utvecklades av Income School LLC, som är ett företag som hjälper människor att skapa onlineföretag.

Acabado-temat har en minimalistisk design som fokuserar på att vara snabbt och lättanvänt. Det har massor av funktioner som hjälper bloggare och affiliate-marknadsförare att skapa innehåll som är engagerande och som kan generera pengar från webbplatsen. Till exempel har det stöd för affiliate-länkar och annonser.

En av de bästa sakerna med Acabado-temat är att det är supersnabbt! Det är optimerat för snabb laddningstid, vilket är bra för användarupplevelsen och för att ranka högre på sökmotorer. Det är också anpassningsbart, med stöd för egna headers, bakgrunder och menyer.

Sammanfattningsvis är Acabado-temat ett utmärkt val för bloggare och affiliate-marknadsförare som vill ha ett snabbt, lättanvänt och anpassningsbart tema som är optimerat för prestanda och sökmotorrankningar.

Här är några fördelar och nackdelar med Acabado-temat:

Fördelar

 • Lättanvänt och minimalistiskt tema som är snabbt och har massor av användbara funktioner
 • Stöd för affiliate-länkar och annonser som kan hjälpa till att generera inkomster från webbplatsen
 • Optimerat för snabb laddningstid, vilket är bra för användarupplevelsen och för att ranka högre på sökmotorer
 • Anpassningsbart med stöd för egna headers, bakgrunder och menyer

Nackdelar

 • Temat är specifikt utformat för bloggare och affiliate-marknadsförare, så det kanske inte passar alla användares behov
 • Supporten för temat är begränsad. Det uppstår en del buggar vid uppdateringar och liknande.

Astra

Astra WordPress Tema Logo

Astra WordPress-tema är ett populärt val som ofta pratas om bland affiliate-marknadsförare och bloggare. Det är ett snabbt, flexibelt tema som kan designas på många olika sätt.

En av de främsta fördelarna med Astra-temat för affiliate-marknadsförare och bloggare är dess flexibilitet. Temat inkluderar en mängd färdiga mallar och layouter som är perfekta för att skapa olika typer av innehåll, inklusive produktrecensioner, handledningar och mer.

Dessutom är temat fullt kompatibelt med sidbyggare som Elementor och Beaver Builder, vilket gör det enkelt att skapa anpassade layouter och designer utan någon kodningserfarenhet.

En annan fördel med Astra-temat för affiliate-marknadsförare och bloggare är dess hastighet och prestanda. Temat är optimerat för snabba sidbelastningstider, vilket kan förbättra användarupplevelsen och sökmotorrankningarna. Detta är särskilt viktigt för affiliate-marknadsförare och bloggare, som är beroende av trafik och engagemang för att generera intäkter från sina webbplatser.

Astra-temat inkluderar också en mängd funktioner som är specifikt utformade för att hjälpa affiliate-marknadsförare och bloggare att generera intäkter från sina webbplatser. Till exempel inkluderar det stöd för affiliate-länkar och produktboxar, vilket kan hjälpa till att driva klick och konverteringar.

Dessutom är temat fullt kompatibelt med WooCommerce, vilket gör det enkelt att skapa en online-butik och sälja produkter direkt från din webbplats.

Här är några fördelar och nackdelar med Astra-temat för affiliate-marknadsförare och bloggare:

Fördelar

 • Flexibelt tema med en mängd färdiga mallar och layouter för olika typer av innehåll
 • Fullt kompatibelt med sidbyggare som Elementor och Beaver Builder
 • Optimerat för snabbhet, vilket kan förbättra användarupplevelsen och SEO
 • Inkluderar stöd för affiliate-länkar och produktboxar, vilket kan hjälpa till att driva klick och konverteringar
 • Fullt kompatibelt med WooCommerce för enkel online-försäljning

Nackdelar

 • Eftersom temat är så flexibelt kan det kännas krångligt att hitta rätt inställningar för ens behov
 • Vissa användare har rapporterat om problem med anpassning och uppdateringar

Divi

Divi WordPress Tema Logo

Divi är ett populärt WordPress-tema som utvecklats av Elegant Themes. Temat är känt för sin flexibilitet och dess enkelhet att skapa anpassade layouter och designelement. Divi levereras också med Divi Builder, som är en visuell drag-and-drop-editor som gör det enkelt för användare att bygga anpassade webbplatser utan att behöva skriva någon kod.

En av de största fördelarna med Divi-temat är dess anpassningsbarhet. Temat innehåller ett stort antal färdiga layouter, men det är också lätt att skapa anpassade designelement med hjälp av Divi Builder. Detta gör det möjligt för användare att skapa en unik webbplats som är anpassad efter deras behov och önskemål.

En annan fördel med Divi-temat är dess responsivitet. Temat är optimerat för mobilanvändare och är byggt med responsiv design i åtanke. Detta innebär att webbplatsen ser bra ut oavsett vilken enhet den besöks från, vilket är särskilt viktigt i dagens mobila värld.

Divi-temat har också stöd för WooCommerce, vilket gör det enkelt att skapa en onlinebutik och sälja produkter direkt från webbplatsen. Dessutom har temat stöd för tredjepartsintegreringar som exempelvis MailChimp, vilket gör det möjligt att samla in och hantera prenumerationer.

Trots dess många fördelar är det viktigt att notera att Divi-temat kan vara lite tungt och resurskrävande. Detta kan göra att webbplatsen laddar långsamt om den inte är ordentligt optimerad. Men med rätt optimering och konfiguration kan Divi-temat vara ett utmärkt val för användare som vill ha en anpassningsbar, responsiv och enkel att använda WordPress-webbplats.

Här är några fördelar och nackdelar med Divi-temat:

Fördelar

 • Enkel att använda och anpassningsbart tema med många färdiga layouter och designelement
 • Inkluderar Divi Builder, en visuell drag-and-drop-editor som gör det enkelt att bygga anpassade webbplatser utan att behöva skriva kod
 • Responsiv design som är optimerad för mobila enheter
 • Stöd för WooCommerce och tredjepartsintegreringar som MailChimp
 • En stor och aktiv användarbas som delar tips och tricks

Nackdelar

 • Divi-temat kan vara resurskrävande och kan göra att webbplatsen laddar långsamt om den inte är ordentligt optimerad

ReHUB

Rehub WordPress Tema Logo

Rehub-temat är en WordPress-tema som är speciellt utvecklat för att användas av affiliate-marknadsförare. Temat levereras med en mängd olika funktioner som är speciellt utformade för att hjälpa användare att skapa och driva en framgångsrik affiliate-webbplats.

Jag köpte en husdjurssajt en gång som använde det här temat. Jag har dock inte orkat bygga vidare på den, men du kan kolla in den som exempel på hur Rehub-temat ser ut: TechPetSupplies.

En av de största fördelarna med Rehub-temat är dess flexibilitet. Temat levereras med en mängd olika färdiga mallar och layouter som användare kan välja mellan. Dessutom är temat kompatibelt med en mängd olika WordPress-plugins som kan hjälpa användare att anpassa sin webbplats ytterligare.

Rehub-temat inkluderar också en rad olika verktyg och funktioner som är speciellt utformade för att hjälpa affiliate-marknadsförare att generera intäkter från sin webbplats. Till exempel inkluderar temat stöd för produktrecensioner, produktjämförelser och prisjämförelser. Dessutom är temat fullt kompatibelt med Amazon, eBay och andra affiliate-nätverk.

En annan fördel med Rehub-temat är dess hastighet och prestanda. Temat är optimerat för snabba sidbelastningstider och innehåller en mängd olika funktioner som är utformade för att förbättra användarupplevelsen och sökmotoroptimeringen.

Trots dessa fördelar finns det också några nackdelar med Rehub-temat att överväga:

Fördelar

 • Flexibelt tema med en mängd färdiga mallar och layouter för olika typer av innehåll
 • Inkluderar stöd för produktrecensioner, produktjämförelser och prisjämförelser
 • Fullt kompatibelt med Amazon, eBay och andra affiliate-nätverk
 • Optimerat för snabba sidbelastningstider, vilket kan förbättra användarupplevelsen och sökmotorrankningarna
 • En mängd olika funktioner och verktyg speciellt utformade för affiliate-marknadsförare

Nackdelar

 • Krångligare än många andra teman
 • Lättare att använda för engelskspråkiga sajter
 • Temat har inte lika stor användarbas som vissa andra populära WordPress-teman, vilket kan göra det svårare att hitta stöd och hjälp när det behövs.

Kadence

Kadence WordPress Tema Logo

Kadence är ett populärt WordPress-tema som är utformat för att vara flexibelt, snabbt och lättanvänt. Temat är känt för sina många anpassningsalternativ och användarvänliga funktioner. Kadence-temat passar särskilt bra för affiliate-marknadsförare och bloggare som vill ha en snabb och responsiv webbplats som kan hjälpa dem att generera intäkter från sin webbplats.

En av de största fördelarna med Kadence-temat är dess enkelhet och anpassningsbarhet. Temat inkluderar en mängd olika anpassningsalternativ som gör det möjligt för användare att skapa en unik webbplats som är anpassad efter deras behov och önskemål. Dessutom är temat fullt kompatibelt med sidbyggare som Beaver Builder och Elementor, vilket gör det möjligt för användare att enkelt skapa anpassade layouter och designelement.

En annan fördel med Kadence-temat är dess hastighet och prestanda. Temat är optimerat för snabba sidbelastningstider och har en mängd funktioner som är utformade för att förbättra användarupplevelsen och sökmotoroptimeringen. Detta kan hjälpa affiliate-marknadsförare och bloggare att få högre sökmotorrankningar och öka sin trafik.

Kadence-temat inkluderar också en mängd olika funktioner som är speciellt utformade för affiliate-marknadsförare och bloggare. Till exempel inkluderar temat stöd för produktrecensioner, prisjämförelser och affiliate-länkar. Dessutom är temat fullt kompatibelt med WooCommerce, vilket gör det enkelt att skapa en online-butik och sälja produkter direkt från webbplatsen.

Några fördelar och nackdelar med Kadence-temat inkluderar:

Fördelar

 • Enkel att använda och anpassningsbart tema med många anpassningsalternativ
 • Fullt kompatibelt med sidbyggare som Beaver Builder och Elementor
 • Optimerat för snabba sidbelastningstider, vilket kan förbättra användarupplevelsen och sökmotorrankningarna
 • Inkluderar stöd för produktrecensioner, prisjämförelser och affiliate-länkar
 • Fullt kompatibelt med WooCommerce för enkel online-försäljning

Nackdelar

 • Vissa användare har rapporterat om problem med anpassning och stöd för tredjeparts-plugins
 • Temat kan sakna vissa avancerade funktioner som vissa andra WordPress-teman erbjuder
 • Support för temat kan vara begränsat jämfört med andra mer etablerade WordPress-teman

Blocksy

Blocksy WordPress Tema Logo

Blocksy är ett WordPress-tema som är speciellt utformat för att användas av bloggare, författare, e-handelsägare och andra som vill ha en snabb och responsiv webbplats med många anpassningsalternativ. Temat är känt för sin flexibilitet och sina många funktioner som kan hjälpa användare att skapa en unik och professionell webbplats.

En av de största fördelarna med Blocksy-temat är dess enkelhet och anpassningsbarhet. Temat innehåller en mängd olika anpassningsalternativ som gör det möjligt för användare att skapa en unik webbplats som är anpassad efter deras behov och önskemål. Dessutom inkluderar temat en mängd olika färdiga mallar och layouter som användare kan använda för att snabbt komma igång med sin webbplats.

Blocksy-temat inkluderar också många olika funktioner och verktyg som är speciellt utformade för bloggare och e-handelsägare. Till exempel inkluderar temat stöd för produktrecensioner, prisjämförelser och affiliate-länkar. Dessutom är temat fullt kompatibelt med WooCommerce, vilket gör det enkelt att skapa en online-butik och sälja produkter direkt från webbplatsen.

En annan fördel med Blocksy-temat är dess hastighet och prestanda. Temat är optimerat för snabba sidbelastningstider och innehåller en mängd olika funktioner som är utformade för att förbättra användarupplevelsen och sökmotoroptimeringen.

Några fördelar och nackdelar med Blocksy-temat inkluderar:

Fördelar

 • Enkel att använda och anpassningsbart tema med många anpassningsalternativ
 • Inkluderar många färdiga mallar och layouter som användare kan använda för att snabbt komma igång med sin webbplats
 • Inkluderar stöd för produktrecensioner, prisjämförelser och affiliate-länkar
 • Fullt kompatibelt med WooCommerce för enkel online-försäljning
 • Optimerat för snabba sidbelastningstider, vilket kan förbättra användarupplevelsen och sökmotorrankningarna

Nackdelar

 • Vissa användare har rapporterat om problem med anpassning och stöd för tredjeparts-plugins
 • Temat kan sakna vissa avancerade funktioner som vissa andra WordPress-teman erbjuder
 • Support för temat kan vara begränsat jämfört med andra mer etablerade WordPress-teman

Peter

Mitt namn är Peter. Frilansskribent, intresserad av skapande på webben i många olika former. Älskar nya utmaningar och att hela fortsätta utvecklas och lära mig nya saker.

Tidigare inlägg