Recension av webbhotellet Miss Hosting 2023: Prisvärt och välfungerande


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I denna artikel har vi tagit en närmare titt på webbhotellet Miss hosting. Här kan du som ska starta en egen webbsida på ett smidigt sätt få tillgång till en server och en mängd annat du behöver för att hemsidan ska fungera till ett rimligt pris. Läs vårt omdöme om Miss Hosting och se om det är en tjänst som passar dig!

Text: Miss Hosting är webhotellet bra?

Tl;dr – Miss Hosting är helt ok, men inte mitt toppalternativ. Se mina favoriter bland webbhotellen i Sverige!

Är Miss Hosting ett bra alternativ? (Mitt omdöme)

Innan du fortsätter läsa vill du såklart veta om Miss Hosting är ett bra alternativ som står sig mot den övriga konkurrensen på marknaden när det kommer till webbhotell.

Som du snabbt märker när du kikar runt lite, finns det en mängd olika aktörer på marknaden att välja bland och att hitta en som ger valuta för pengarna är såklart viktigt.

Miss Hosting är en riktigt bra tjänst av flera anledningar:

  • Till att börja med har man en riktigt bra och tillmötesgående kundtjänst som villigt svarar på alla frågor du kan tänkas ha. Med andra ord gör denna tjänst att det blir lättare för dig som är nybörjare när det kommer till att starta hemsidor.
  • Man har också riktigt bra priser. Du kommer att hitta få aktörer som erbjuder så mycket till ett så bra pris som Miss Hosting gör. Om du inte vill lägga ut allt för stora summor kan denna tjänst verkligen vara något för dig.
  • Möjlighet att skala upp. Hos Miss Hosting kan du utan problem börja med det billigaste paketet, eller helt enkelt bara boka en domän, till ett av marknadens bästa pris för domännamn. När du sedan ska börja bygga en sajt, eller har en sajt som börjat växa, kan du uppgradera din tjänst. Det är en flexibel lösning och du får hjälp av support att välja rätt paket för ditt behov.
  • Till sist har man också en mängd övriga tjänster som du kan tänkas behöva när du startar en ny hemsida. Man erbjuder inte bara vanlig hosting på en server utan också mer avancerade alternativ som VPS-hosting, dedikerad server, med mera. De har egna SEO-tjänster, VPN och mycket mer! Minst sagt ett gediget utbud, för dig som letar efter mer än bara en hemsida.

De negativa delarna med Miss Hosting som jag stött på är:

  • Ibland vill de sälja vissa tilläggstjänster. Det är dock frivilligt och inget du behöver hoppa på.
  • Det kan ibland vara svårt att flytta en hemsida från Miss Hosting. Det går och du får hjälp av support, men kräver i värsta fall att du skriver ut och signerar blanketter och lite sådant. Dock bra ur ett säkerhetsperspektiv.

Allt sammantaget är Miss Hosting helt klart en bra tjänst för att boka och hålla domäner, hosta hemsidor och driva dina sajter. Jag själv har använt Miss Hosting i flera år och även provat en handfull andra alternativ. Miss Hosting står sig väl emot konkurrensen och är definitivt rekommenderad!

Miss Hosting Logo

Du kan även kika in min recension av webhotellet Inleed. Även detta är en utmärkt tjänst och faktum är att jag använder båda dessa för att driva mina hemsidor.

Varför behöver du ett webbhotell som Miss Hosting?

Att starta din egen hemsida kan vara svårt och utmanande, eller ganska enkelt, beroende på hur du väljer att göra det. En sak du måste bestämma dig för, är vilken server du ska ha hemsidan på. Om du inte vill krångla med en egen server är ett så kallat webbhotell att rekommendera. Detta alternativ är det de allra flesta väljer, om du inte har en gedigen bakgrund inom data och IT.

Miss Hosting har ett brett utbud av tjänster och passar såväl nybörjaren som den mer erfarne när det gäller hemsidor. Du kan snabbt kolla om ett visst domännamn är tillgängligt och sedan boka det på bara några minuter. Det är helt enkelt ett mycket bra sätt att ta första steget mot att bygga något på internet, på riktigt!

Vem äger Miss Hosting? (Kort om företaget)

Moderbolaget som äger webbhotellet Miss Hosting, heter Miss Group. Det är ett svenskgrundat företag som funnits sedan 2014.

De har kontor och verksamhet runt om i många av världens länder, men huvudkontoret ligger i Stockholm på Luntmakargatan 96. VD och en av grundarna till bolaget heter Fredrik Björklund.

Förutom Miss Hosting, äger Miss Group en stor mängd andra företag inom webbhosting och andra webbtjänster med verksamhet i flera länder i Europa, Nordamerika och Indien.

Olika paket hos Miss Hosting

En sak som du snabbt kommer att märka om du funderar på att skaffa denna tjänst är att det finns olika paket beroende på vilken ambitionsnivå du har när det kommer till din hemsida.

Även om alla dessa kommer till ett riktigt bra pris är det såklart onödigt att betala mer än vad du skulle behöva egentligen. Nedan kommer därför lite mer om de olika paketen.

Basic

  • Passar dig som vill komma igång med din första hemsida. Prisvärt!

Till att börja med har man ett paket som man kallar för basic. Det här är perfekt för dig som bara ska skapa en enda hemsida och inte behöver alldeles för mycket av ditt webbhotell utan är på jakt efter något lite enklare.

Du har bland annat 100 GB redundant lagring, vilket innebär att din data lagras på flera olika geografiska platser i världen, allt för att göra den så säker som möjligt. Detta paket kommer också till ett oerhört bra pris.

Det är en utmärkt start om du är ny, att börja med ett basic-paket. När du har skapat en hemsida och ska börja expandera kommer du att märka om det blir dags att uppgradera paketet!


Professional

  • Passar dig som vet att du kommer ha en del trafik till din hemsida. Flexibelt!

För endast en något högre prislapp kan du dock få tillgång till detta paket som har en hel del mer att erbjuda än alternativet ovan. Till exempel kommer du att på ett smidigt sätt kunna ha upp till 10 hemsidor på webbhotellet på samma gång.

Dessutom får du tillgång till hela 250 GB lagring på olika geografiska platser i världen för att hålla din data säker.

Kort sagt är det här ett paket som kommer att passa bra för dig som har ett antal olika webbsidor som du driver. Om du till exempel sysslar med dropshipping i lite mindre skala kan det här vara den perfekta modellen för dig.


Ultimate

  • Passar dig som driver flera olika hemsidor. Stora möjligheter och många verktyg!

Om du vill ha ett helt obegränsat paket som verkligen kommer att göra att du kan driva många hemsidor på samma gång och få tillgång till extremt många bra verktyg är det här alternativet för dig.

Till att börja med kan du starta hur många webbsidor du vill på samma webbhotell, perfekt för dig som driver många olika aktiviteter online.

En annan enorm fördel är att du välja att lägga till extratjänster som till exempel SEO-verktyg, VPN, med mera för att se till att maximera trafiken som dras till din hemsida, och säkerheten för din sajt.

Med andra ord är det här paketet för dig som vill vara helt obegränsad när det kommer till webbhotell. Även detta alternativ kommer till ett bra pris som vi definitivt tycker är rimligt och prisvärt.


Övriga tjänster hos Miss Hosting

Utöver de ordinarie tjänsterna som ingår i paketen för webbhotell har man också hos Miss Hosting en mängd andra saker du kan köpa som kan vara till stor nytta för dig som ska starta din egen hemsida. Nedan kommer några av dessa saker.

Domännamn

Screenshot Miss Hosting där du kan söka domännamn

Till att börja med har man en tjänst för att köpa domännamn. Här har man sett till att inte bara inkludera själva namnen, utan också allt du behöver för att din hemsida ska vara trygg och skyddad.

Bland annat ingår ett WHOIS-skydd alltid när du köper ett domännamn hos Miss Hosting. Det här innebär att andra inte kan ta reda på att det är just du som står som ägare till just den domänen. Din identitet är helt enkelt skyddad.

I din hosting får du med Let’s Encrypt SSL-certifikat. Det här innebär att din hemsida skyddar de känsliga uppgifter som kan fyllas i av användare. Detta är standard för alla vettiga hemsidor på nätet och saknar du SSL skickar det dåliga signaler till såväl Google som dina besökare.

Om du exempelvis har en webbshop kan det här vara ett viktigt verktyg för att se till att dina kunder kan känna sig trygga och att ingen helt enkelt kapar saker som personuppgifter eller bankuppgifter. Du kan även köpa till mer avancerade SSL-program som extratjänster hos Miss Hosting.

Byte av webbhotell

Om du redan använder dig av ett annat webbhotell, men vill byta till Miss Hosting har man också en tjänst för detta. Man erbjuder att helt gratis flytta över dina webbsidor från det andra webbhotellet till Miss Hosting. Det här ser vi som oerhört förmånligt och något som gör att det är enkelt och smidigt att byta till Miss Hosting.

Man ser bland annat till att hemsidan fungerar helt och hållet som den ska efter att den flyttats. Man undersöker även alla filer, så att de inte innehåller någon skadlig kod. Om du skapar en ny e-post när du byter webbhotell ser man också till att flytta över alla gamla mail till denna.

Kort sagt håller man koll genom hela processen så att den blir säker och smidig. Att byta till Miss Hosting är kort sagt på många sätt riktigt förmånligt.

Kundservice som sticker ut

Ytterligare en sak som gör att Miss Hosting är ett alternativ som vi tycker att du bör överväga när du ska byta eller skaffa webbhotell är kundservicen som håller en riktigt hög nivå.

Du kan nå support dygnet runt på nolltid via deras chattfunktion. Det är mycket smidigt, även om det är något långsammare vissa tider. Vanligtvis har du svar inom bara någon minut.

De har svensktalande kundtjänst. Det händer dock att det under vissa tider endast finns engelskspråkig personal att tala med. Dessutom kan vissa ärenden skickas till tekniker som bara pratar engelska, beroende på vad ditt ärende handlar om.

Men så länge du kan beskriva ditt problem på begriplig engelska bör det inte vara några problem att få hjälp. Jag har själv använt mig av kundtjänst i ett tiotal olika ärenden genom åren på Miss Hosting och har faktiskt bara positiva erfarenheter.

Den enda gången det kändes onödigt struligt var då jag köpte en sajt av en annan person som också hostade den på Miss Hosting. Det var en hel del turer med kundsupport. Men det var något av ett specialfall, då han hade domännamnet registrerat på ett aktiebolag som inte längre fanns. Det var en hel soppa med det där, men lyckligtvis löste även det sig till slut. Så helt klart en eloge till supporten hos Miss Hosting!

Ett annat riktigt bra kvitto på att Miss Hosting är en hemsida som bryr sig om sina kunder kan hittas på olika platser som samlar recensioner av olika tjänster. På truspilot.se kan vi till exempel se att hela 96% av alla som lämnat en recension gett tjänsten fem stjärnor av fem möjliga. Risken för att du blir besviken när du använder denna tjänst är med andra ord oerhört liten.

Vi kan också tydligt se på de kommentarer och recensioner som finns om hemsidan att det är kundtjänsten som verkligen sticker ut. Man vittnar om kunnig och oerhört hjälpsam personal.

Om kundservice och att kunna få hjälp med saker du inte förstår eller inte är så van med är viktigt för dig i valet av webbhotell är Miss Hosting alltså ett alternativ som verkligen toppar listan. Vi skulle vilja ranka detta som den allra största fördelen hos företaget, speciellt för dig som inte har en enorm erfarenhet av att starta webbsidor och därmed kommer att behöva mycket hjälp i början.

Fördelar och nackdelar med Miss Hosting som webbhotell

Miss Hosting är som du sett i denna recension på många sätt ett riktigt bra webbhotell som har mycket att erbjuda. Men precis som med allt annat har även denna tjänst vissa saker som gör att den kanske inte är optimal för precis alla. Här kommer därför kort om några av de fördelar och nackdelar som finns med Miss Hosting som webbhotell.

Fördelar

En riktigt bra kundservice. Miss Hosting sticker verkligen ut på detta område jämfört med andra aktörer på marknaden. Man har extremt goda recensioner från kunder och du kan vara säker på att få hjälp med allt du behöver, oavsett din egen erfarenhet och kunskap.

Många olika tjänster: För dig som är på jakt efter en helhetslösning till ditt företag eller din privata hemsida och inte enbart är intresserad av ett webbhotell kan Miss Hosting verkligen vara ett bra alternativ. Man har en hel palett med många olika tjänster som exempelvis sitebuilders, SEO-tjänster, webbdesign, med mera som kan få din hemsida att inte bara fungera, utan bli så bra som möjligt!

Bra priser: Till sist har man också riktigt bra priser. Speciellt om du lyckas ta del av de speciella erbjudanden som ibland finns kan du göra en riktigt bra affär men även annars står man sig ändå bra mot konkurrenterna även på detta område. Att du har möjlighet att välja mellan många olika paket för att kunna få en lösning som passar dina behov gör också att du inte behöver betala massa pengar i onödan för sådant som du inte använder.

Nackdelar

Förlorar på att inte binda upp dig länge: En sak som kan ses som en nackdel är att det kommer att bli dyrare för dig att använda denna tjänst om du inte binder upp dig på en längre tid. Med andra ord är priserna inte riktigt så bra som de skulle kunna vara för den som bara vill prova på en månad eller två. Vill du göra en riktigt bra affär får du alltså vara redo på att ge denna hemsida förtroende över en längre tidsperiod.

Risk att gå vilse: För den som inte är speciellt bevandrad inom saker som har med att starta hemsidor att göra kan hemsidan verka lite krånglig. Det finns många olika kategorier att välja bland och att veta vad just du behöver kan vara svårt. Värt att nämna är ju så klart att du i dessa fall kan vända dig till kundtjänsten.

Faktum kvarstår dock att hemsidan kan vara en smula svårnavigerad för dig som startar din allra första hemsida och är helt grön på området. I värsta fall kan det bli så att du råkar köpa på dig något du egentligen inte behöver. Håll det simpelt i början om du är osäker!

Sammanfattning

Det är ingen överdrift att säga att Miss Hosting har mycket att erbjuda när det kommer till webbhotell, sett över flera olika kategorier.

Framförallt är detta ett utmärkt alternativ för dig som är hyfsat ny inom webb och vill kunna starta en hemsida hyfsat enkelt och få mycket support längs vägen. Det är smidigt från registrering till att sköta och driva hemsidan.

Miss Hosting är ett perfekt alternativ för dig som inte har så mycket kunskap om webbsidor och webbhotell, både tack vare det låga priset på de enklare paketen och den fantastiska kundservicen som gör att du hela tiden har någonstans att gå med dina frågor.

Miss Hosting har även allt som krävs för att du som har en lite mer avancerad business som inkluderar många olika webbsidor och mycket data behöver, både när det kommer till saker som utrymme och säkerhet.

Även om vi så klart kan hitta mindre nackdelar som att själva hemsidan kan vara en smula svårnavigerad för den ovane samt att du gör en bättre affär om du binder upp dig på lång tid måste vi säga att Miss Hosting är både prisvärt och ganska enkelt att använda.

Oavsett om du är på jakt efter ett webbhotell till din första hemsida, eller om du vill flytta över en eller flera hemsidor från ett annat webbhotell är det här en tjänst vi varmt kan rekommendera. Vi skulle till och med vilja säga att Miss Hosting är ett av de webbhotell som är enklast att komma igång med!

Peter

Mitt namn är Peter. Frilansskribent, intresserad av skapande på webben i många olika former. Älskar nya utmaningar och att hela fortsätta utvecklas och lära mig nya saker.

Tidigare inlägg